ua en ru

Берлусконі підтвердив свої наміри балотуватися на пост прем'єра Італії на виборах 2013 р

Італійський екс-прем'єр Сільвіо Берлусконі підтвердив свої наміри балотуватися на пост прем'єр-міністра Італії на виборах 2013 р., передає Reuters. "На даний момент я є кандидатом на пост прем'єр-міністра", - сказав Берлусконі. Нагадаємо, що раніше екс-глава уряду висловлював готовність підтримати кандидатуру чинного прем'єр-міністра Маріо Монті за умови, що той очолить правоцентристську коаліцію.

"Я запропонував Монті стати кандидатом і главою помірних центристів, але він відповів, що не розглядає такий варіант. Якщо він змінить своє рішення, то я без проблем поступлюся. У мене немає особистих амбіцій", - повідомив Берлусконі.

Ці висловлювання послідували услід за критикою на адресу чинного глави уряду, коли Берлусконі звинуватив свого наступника в доведенні країни до рецесії і "пронімецькій" політиці.

Партія Берлусконі "Народ свободи" відмовила у підтримці Монті на початку грудня цього року. Це призвело до вирішення прем'єр-міністра подати у відставку після затвердження бюджету на 2013 р.

Якщо Берлусконі і Монті будуть брати участь у лютневих парламентських виборах, їх основим суперником стане кандидат від лівоцентристів і фаворит передвиборної гонки П'єр Луїджі Берсані.

Читайте також: Монті діяв у німецьких інтересах, - Берлусконі