ua en ru

Берлусконі не виключив своєї участі в парламентських виборах в Італії навесні 2013 р

Екс-глава уряду Італії Сільвіо Берлусконі не виключив своєї участі в парламентських виборах навесні 2013 р. Раніше в жовтні цього року політик спростував можливість свого висунення на посаду прем'єр-міністра від правоцентристської партії "Люди свободи", передає Reuters.

На питання журналістів про те, чи розглядає сам Берлусконі "повернення на ігрове поле", політик відповів, що думає про подібний варіант.

Від згоди або відмови колишнього прем'єр-міністра очолити партію залежить проведення внутріпартійних виборів.

Спочатку воно планувалось на 16 грудня 2012 р., проте, за словами секретаря партії Ангеліно Альфано, "це не матиме сенсу, якщо Берлусконі вирішить повернутися".

В "Людях свободи" йдуть принципові суперечки про те, чи слід підтримувати курс на жорстку бюджетну економію, яку проводить нинішній прем'єр-міністр Маріо Монті. Порівняно з 2008 р. підтримка партії знизилася більш ніж у два рази.
Відзначимо, що Берлусконі не в перший раз натякає на своє можливе повернення і потім спростовує свої слова.

Раніше суд Мілана засудив Берлусконі до чотирьох років позбавлення волі за ухилення від сплати податків, яке було пов'язано з придбанням прав на трансляцію телекомпанії Mediaset, що належить йому. Термін був скорочений до одного року з урахуванням закону про амністію.

Читайте також: Адвокати Берлусконі оскаржать вирок колишньому прем'єру

Берлусконі проходить обвинуваченим ще по одній справі. Йому закидають користування послугами неповнолітньої марокканської повії по імені Рубі, що нелегально перебувала на території Італії, і причетність до її незаконного звільнення з поліції на початку 2010 р. Дівчину заарештували за підозрою в крадіжці 3 тис. євро, однак пізніше відпустили після особистого втручання глави уряду. У разі визнання екс-прем'єра винним йому загрожує до 15 років позбавлення волі.