ua en ru

У Берліні понад 240 тис. людей вийшли на акцію проти расизму

У Берліні понад 240 тис. людей вийшли на акцію проти расизму Фото: акція в Берліні (скріншот)

Правопорядок підтримували близько 900 правоохоронців

У Берліні в суботу, 13 жовтня, відбулася наймасштабніша з початку року акція проти расизму і дискримінації, в якій, за даними організаторів, взяли участь 242 тисячі людей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Акція проводилася за ініціативою альянсу Unteilbar, в який входить понад 450 організацій, різних ініціатив, об'єднань і приватних осіб.

Зазначається, що столична поліція спочатку повідомила про кілька десятків тисяч учасників, проте пізніше правоохоронці погодилися з оцінкою ініціаторів заходу.

Правопорядок підтримували близько 900 правоохоронців, про затримання не повідомляється.

Акція стартувала об 11:35 за місцевим часом (12:35 за Києвом) на центральній площі східної частини Берліна - Александерплац і завершилася біля Колони перемоги, в районі парку Тіргартен.

Учасники заходу скандували: "Скажіть голосно, скажіть чітко: "Ми неподільні" і несли плакати з написами: "Немає місця нацистам", "Порятунок тих, хто терплять лихо на морі – не злочин". У багатьох людей були в руках повітряні кулі.

Нагадаємо, на початку жовтня в Мюнхені тисячі людей також вийшли на демонстрацію проти расизму і обмеження громадянських прав.