ua en ru

У Берліні сьогодні пройде зустріч Порошенка з Меркель і Олландом

У Берліні сьогодні пройде зустріч Порошенка з Меркель і Олландом у Берліні сьогодні пройде зустріч Порошенка з Меркель і Олландом

Планується обговорення ситуації на Донбасі, СА України з ЄС та політики ЄС про невизнання анексії Криму

У Берліні сьогодні, 24 серпня, відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Як наголошується, лідери трьох країн планують обговорити ситуацію на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей, а також питання реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні, також окрему увагу буде приділено посиленню політики ЄС про невизнання анексії Криму.

За словами заступника глави Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва, проведення за ініціативою Президента України україно-німецько-французького саміту і майбутні зустрічі Порошенко в Брюсселі з керівництвом ЄС є свідченням загальної глибокої стурбованості погіршенням ситуації з безпеки в регіоні в результаті російської агресії проти України.

Повідомляється, що Порошенко відвідає Німеччину відразу після участі в урочистостях з нагоди 24-ї річниці незалежності України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко відвідає Брюссель 26-27 серпня, де зустрінеться з президентом Європейської Ради та головою Єврокомісії.