ua en ru

У Берліні побудують будинок, який стежить за здоров'ям мешканців

У Берліні побудують будинок, який стежить за здоров'ям мешканців Фото: у Берліні представили концепцію "розумного будинку"

В екстрених випадках будинок зможе викликати швидку допомогу

Компанія Panasonic планує побудувати в столиці Німеччини Берліні "розумний будинок", який буде стежити за станом здоров'я своїх мешканців. Про це повідомляє Digital Trends.


Наголошується, що обладнання будинку буде контролювати температуру тіла і роботу серця. Більш того, в екстрених випадках зможе викликати швидку допомогу.

Крім того, будинок буде оснащенний новітнім технологічним обладнанням і "зеленими" джерелами енергії - сонячними батареями, водневими паливними елементами і тепловими насосами.

Особливо комфортно в будинку для літніх людей, так як в квартирах будуть встановлені екрани з нагадуваннями про важливі справи, а побутова техніка самостійно контролювати рівень витратних матеріалів, холодильник буде стежити за наявністю продуктів і замовляти їх доставку в найближчому магазині.

Будівництво заплановане на наступну весну в адміністративному районі Adlershof. Очікується, що перші мешканці зможуть заселитися вже влітку 2018 року. У будинку буде 69 квартир.

Нагадаємо, Київ через інтернет зібрав гроші на хаб для стартапів.