ua en ru

У Берліні критикують заборону на в'їзд до Росії сестрі Савченко

У Берліні критикують заборону на в'їзд до Росії сестрі Савченко Фото: Крістоф Штрессер

Штрессер знову закликав російські органи влади негайно звільнити Надію Савченко

У Німеччині розкритикували заборону на в'їзд до Росії сестрі ув'язненої української льотчиці Надії Савченко Вірі. Про це йдеться у заяві уповноваженого уряду ФРН з політики прав людини та гуманітарної допомоги Крістофа Штрессера, оприлюдненій на сайті міністерства закордонних справ Німеччини у четвер, 15 жовтня, передає DW.

"Я дуже стурбований повідомленнями, що 13 жовтня Вірі Савченко, сестрі обвинуваченої в Росії Надії Савченко, було заборонено в'їзд у Росію. Віра Савченко є важливим свідком захисту в суді над своєю сестрою. Заборона на в'їзд стане серйозною перешкодою для захисту", - йдеться у заяві.

Штрессер нагадав, що німецький уряд неодноразово виступав за звільнення Надії Савченко, оскільки відкрите проти неї провадження суперечить принципам правової держави. Він знову закликав російські органи влади негайно звільнити Надію Савченко.

Нагадаємо, у Кремлі зявили, що нічого не знають про заборону на в'їзд для сестри Савченко.

Раніше повідомлялося, що сестрі Надії Савченко - Вірі заборонили в'їзд на територію Росії до 2020 р. Адвокати заявили, що це є порушенням права Надії Савченко на захист, оскільки її сестра є свідком захисту.