ua en ru

Березенко планує збільшити держзамовлення оборонних підприємств Чернігівської області

Березенко планує збільшити держзамовлення оборонних підприємств Чернігівської області Фото: Сергій Березенко

Голова Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Березенко цього тижня відвідає оборонні підприємства "171 Чернігівський ремонтний завод", "Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння", завод "Прогрес" та завод "ЧеЗаРа". Метою візитів є вивчення можливостей щодо максимального завантаження виробничих потужностей згаданих підприємств.

"На Чернігівщині є просто унікальні підприємства, які здатні виробляти сучасне обладнання для армії. Наприклад, завод "ЧеЗаРа", який є приватним, і може виготовляти системи керування вогнем броньованої техніки. Ми однозначно маємо запускати і завод "Прогрес", і Ніжинський ремонтний завод, і 171-й завод, що 12 років не одержував держзамовлення. За дорученням Президента до кінця тижня ми разом з керівником "Укроборонпрому" відвідаємо всі ці підприємства і за півтора тижня буде конкретний результат", - прокоментував одержане доручення Президента Сергій Березенко.

За словами керівника Ради регіонального розвитку Чернігівської області, якщо згадані підприємства працюватимуть на повну потужність, то це сприятиме росту соціально-економічного рівня регіону, поліпшить добробут населення.

"Це дуже важливий для нас крок: збільшиться кількість робочих місць, жителі Чернігівщини будуть одержувати більші доходи. Ми хочемо, щоб люди на Чернігівщині працювали, одержували зарплату, піднімали економіку та, зрештою, жили краще", - Березенко.

Нагадаємо, що 11 травня Президент України Петро Порошенко відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних сил України "Десна", де оглянув зразки високоточної зброї українського виробництва. Президент пообіцяв додаткове замовлення для чернігівських підприємств, які займаються речовим забезпеченням армії. Також Порошенко доручив голові Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергію Березенко збільшити завантаження чернігівських оборонних підприємств.

Березенко планує збільшити держзамовлення оборонних підприємств Чернігівської області