ua en ru

Березенка звинувачують у підкупі виборців в Чернігівській області

Кандидат в народні депутати по виборчому округу №205 в Чернігівській області Сергій Березенко і його виборчий штаб скуповують голоси у місцевих жителів. Про це на правах анонімності повідомили свідки.

За їх словами, за голос місцевим жителям пропонують за 400 грн, а посередникам - по 1000 грн за пошук і агітацію готових на таку угоду виборців.

Зокрема, на відеозаписі, розміщеній у соцмережі Facebook очевидець повідомляє, що співробітники штабу Березенко працюють в районах, де проживають переважно пенсіонери. "12 червня близько 21.30 в будинок до нас прийшов молодий чоловік, який запропонував бути "агітатором" від Сергія Березенко. За це він запропонував 1000 грн і ще 400 гривень у разі перемоги кандидата кожному з "короткого списку", який я покажу. Я думаю, це не робить честі ні кандидату, ні його команді", - повідомив він.

Ще один свідок зафіксував роботу двох таких "агітаторів". "Ходили по будинку, випитували номери телефонів людей, які могли б продати голос. Потім, якщо хтось погоджувався продати голос за 400 грн, їм видавали інструкцію. Якщо будуть телефонувати штабу, назвати ім'я агітатора, який передав їм таке прохання. Гроші в разі перемоги нібито можна отримати по вул. Одинцова, 7а, офіс 413 - 420, в будинку побуту після відповідних телефонних дзвінків", - повідомив він. Свідок також продемонстрував "пам'ятку", яку видають агітатори бажаючим отримати 400 грн.

За його словами, жителі Чернігова обурені таким станом справ і відмовляються брати гроші. "Відбулася "революція гідності", ми усі сподівалися на зміни на краще, а виходить, що влада не змінилася, що людей залякують, або купують", - зазначив чернігівець.

Нагадаємо, глава Державного управління справами Сергій Березенко балотується в народні депутати на дострокових виборах у 205-му виборчому окрузі від "Блоку Петра Порошенка".