ua en ru

Береза звинуватив у корупції голову парламентського комітету Мартиненка

Береза звинуватив у корупції голову парламентського комітету Мартиненка Фото: Микола Мартиненко

Береза заявив, що Мартиненко має вплив на "Енергоатом"

У звіті робочої групи по розслідуванню фактів корупції Кабінету міністрів йдеться про корупційні дії голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Миколи Мартиненка. Про це в ході представлення звіту повідомив голова робочої групи по розслідуванню фактів корупції уряду Борислав Береза, передає кореспондент РБК-Україна.

"Департаментом внутрішнього аудиту "Міненерговугілля" була проведена позапланова перевірка окремих питань фінансово-господарської діяльності "Енергоатому", були встановлені числені перевитрати та інше. Під стенограму співробітники заявили, що загальновідомо, що багато років афілійований вплив на ці підприємства має чинний нардеп від "НФ", голова паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Микола Мартиненко. Замовлено аудиторських послуг на суму 1 млрд 422 млн грн. Витрати на юридичні та інші аудиторські послуги у складі інших витрат, понад 2 млн грн", - зазначив Береза.

Зазначимо, що сьогодні на засіданні Верховної Ради Борислав Береза прозвітував про результати роботи очолюваної ним парламентської робочої групи з розслідування корупції в Кабміні.

Нагадаємо, Береза у своєму звіті згадав голову Нацбанку Гонтарєву.