ua en ru

Біля берегів Японії есмінець США зіткнувся з буксиром

Біля берегів Японії есмінець США зіткнувся з буксиром Фото: есмінець США USS Benfold

Інцидент стався біля берегів східної провінції Канагава

Есмінець США USS Benfold зіткнувся з японським буксиром біля берегів Японії. Про це йдеться в повідомленні на сайті сьомого флоту ВМС США.

Повідомляється, що подія сталася біля берегів східної провінції Канагава. Американський есмінець брав участь у навчаннях, під час яких у нього врізався буксир. Уточнюється, що зіткнення сталося через те, що буксир втратив керування.

Зазначено, що в результаті інциденту ніхто не постраждав, USS Benfold відбувся "подряпинами на боці" корпусу корабля. Есмінець продовжив проведення навчань, а японське судно відбуксирували в порт Йокосука.

Так, есмінець USS Benfold був спущений на воду в листопаді 1994 року і введений в експлуатацію у березні 1996 року. Довжина корабля - 153 м, ширина - 20 м, максимальна швидкість - 32 вузла. Екіпаж есмінця становить 337 чоловік. На озброєнні есмінця знаходиться тактичне ударне озброєння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 серпня, на схід від Малаккської протоки і Сінгапуру сталося зіткнення торгового судна Alnic MC ракетним есмінцем ВМС США USS John S. McCain.