ua en ru

Біля берегів Лівії загинуло не менше 50 мігрантів

Біля берегів Лівії загинуло не менше 50 мігрантів Фото: біженці

Лівійська берегова охорона прийшла на допомогу відразу трьом суднам

Щонайменше 50 мігрантів загинули в результаті нової аварії човна з біженцями біля берегів Лівії. Про це повідомляє газета Repubblica.

Повідомляється, що у вівторок лівійська берегова охорона прийшла на допомогу відразу трьом суднам, на борту яких могли перебувати до 300 осіб. До моменту прибуття рятувальників один з човнів вже затонув, вдалося врятувати тільки 16 пасажирів. За словами тих, що вижили, в результаті аварії не менше 50 біженців потонули.

"Ми виявили мігрантів близько 10 годин. На жаль, ми не змогли знайти ні тіла, ні інших виживших", - повідомив командувач лівійською береговою охороною Насра аль-Камуда.

Так, за останні три дні лівійським властям вдалося врятувати близько 700 осіб. У суботу в Середземному морі пройшла рятувальна операція після першої в 2018 році корабельної аварії, жертвами катастрофи стали 64 людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля берегів Лівії сили берегової охорони затримали судно з більш ніж 200 біженцями.

Зокрема, зазначено, що нелегальні мігранти перебували на судні біля берегів міста Карабулли на заході Лівії. Крім того, як повідомляється, були виявлені тіла двох біженців, причина смерті яких поки не відома.