ua en ru

Біля берегів Китаю почали патрулювати американські військові

Біля берегів Китаю почали патрулювати американські військові Фото: американські військові увійшли в Південно-Китайське море

Американські моряки продемонструють своє вміння у взаємодії з союзниками в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Група американських кораблів, яку очолює авіаносець Carl Vinson, почала патрулювання в Південно-Китайському морі після декількох тижнів активних тренувань в Тихому океані. Про це повідомляє агентство Reuters,

За словами командувача групою адмірала Джеймса Кілбі, моряки продемонструють своє вміння у взаємодії з союзниками, партнерами і друзями в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

У свою чергу, в Китаї заявили, що розуміють необхідність Південної Кореї захисту своєї безпеки, посередництвом США. Проте Сеул як і раніше повинен поважати занепокоєння Пекіна з приводу розгортання передової американської системи протиракетної оборони біля країни, заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Йі.

"Китай розуміє необхідність Південної Кореї в тому, щоб захистити свою безпеку, але в той же час Південна Корея повинна дотримуватися розумну позицію Китаю", - сказав Ван Йі.

Раніше в середу влада Китаю вже попереджала США про неприпустимість втручання у справи країни в Південно-Китайському морі, а в п'ятницю почали військові маневри у спірному регіоні.

Нагадаємо, в минулому році США і Китай домовилися про нові санкції проти КНДР.