ua en ru

Берегів Британії досяг шторм "Браян", є загроза підтоплень

Берегів Британії досяг шторм "Браян", є загроза підтоплень Фото: ураган (twitter.com/metoffice)

Синоптики попереджають про відключення електроенергії і проблеми з транспортним сполученням

Великобританію вразив шторм "Браян", який супроводжується сильним вітром і високими хвилями. У суботу було зафіксовано пориви вітру швидкістю до 112 км/год., синоптики попереджають про загрозу підтоплень, відключення електроенергії і проблеми з транспортним сполученням, передає ВВС.

Зазначено, що попередження "жовтого" рівня про сильний вітер діють в Уельсі, на півдні й у центрі Англії. По всій Англії діють сім попереджень про можливі затоплення, стільки ж попереджень оприлюднено й в Уельсі.

У графстві Корнволл були встановлені бар'єри від повені, щоб захистити прибережні міста. В Уельсі потяги і пороми скасовані, закриті дороги біля моря.
Найсильніший порив вітру зафіксовано в Мамблсі, що на захід від Свонзі, - він склав 114 км/год.

Влада Уельсу заявила, що прибережні райони, швидше за все, будуть "на ці вихідні надзвичайно небезпечними", швидкість вітру може перевищувати 100 км/год.

Крім попереджень про затоплення, Агентство з охорони навколишнього середовища повідомило, що в 40 районах підтоплення теоретично можливі - більшість із них на заході і південному заході Англії.

Залізничні компанії повідомили, що погода може вплинути на рух потягів, у деяких районах встановлено спеціальні обмеження швидкості.

Нагадаємо, на початку тижня троє людей загинуло, а сотні тисяч людей - в основному в Ірландії - залишилися без електрики після того, як ураган "Офелія", знесилений до рівня шторму, вдарив по Британських островах.