ua en ru

У Бердянську припинили подачу газу населенню

У Бердянську припинили подачу газу населенню Фото: Бердянськ залишився без газопостачання

Місцева влада не береться прогнозувати терміни відновлення газопостачання міста

У Бердянську Запорізької області припинена подача природного газу населенню, місцева влада не береться прогнозувати терміни відновлення газопостачання міста, в якому проживають більше 100 тис. чоловік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міської ради Бердянська.

Повідомляється, що ПАТ "Запоріжгаз" 13 жовтня проводило регламентні ремонтні роботи, протягом яких було припинено газопостачання Бердянська. Роботи було завершено у заплановані терміни, а близько 00:00 14 жовтня подача газу в міста була відновлена. "Через те, що жителі Бердянська користувалися газом протягом дня, коли проходили ремонтні роботи, блакитне паливо, яке закачане у систему, було використано повністю. В результаті в систему потрапило повітря. Тому газу у населення немає", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що газовики почали поквартирний та побудинковий обхід, щоб відновити газопостачання.

"За правилами подавати газ в будинок можна тільки тоді, коли у всіх квартирах перекриті крани перед газовими приладами. Тобто тепер процедура подачі газу займе чимало часу... Але сказати конкретно, коли буде газ у абонентів по всьому місті, зараз ніхто не може", - зазначили в міській раді.

Дивіться також: Швидко купити квартиру в Києві на вигідних умовах.

Влада Бердянська підняла питання про притягнення до відповідальності винних у цій ситуації.

Нагадаємо, Кабмін зобов'язав місцеву владу самостійно приймати рішення про початок опалювального сезону.