ua en ru

Бердянська організація БПП підставляє Президента, - політолог

Спроби звільнити керівника бердянської організації "Блоку Петра Порошенко" Віктора Цуканова від кримінальної відповідальності за одержання хабара, можуть стати одним із чинників послаблення рейтингу політичної сили Петра Порошенка. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook заявив політолог Вадим Карасьов.

"Тут мені пишуть і телефонують люди з Бердянська з інфою про те, що одного з депутатів міськради вимагають звільнити від кримінальної відповідальності за одержання хабара, так як він...очолює місцевий осередок БПП. Мовляв, візьмемо його на поруки, а його партія сама перевиховає. Звуть його Віктор Цуканов, він колишній помічник екс-регіонала Олександра Пономарьова", - зазначив політолог.

На думку Карасьова, "цуканівсько-пономарівський випадок" ще одна ланка в ланцюжку подій, які можуть негативно позначитися на іміджі БПП.

"Фракція у Верховній Раді голосує не так, як домовлялися, після чого Луценко подає у відставку, в регіонах такі от приватні випадки. В якийсь момент кількість переходить в якість з відповідними наслідками для рейтингу президентської сили", - підкреслив політолог.

Карасьов припустив, що причина виникнення подібних ситуацій у тому, що команда Порошенка перед виборами формувалася "наспіх", і їй довелося спиратися на місцеві еліти.

"Ці еліти звикли при будь-яких політичних розкладах примикати до партії влади. Тепер вони вирішують свої питання, не особливо замислюючись, що підставляють тих, хто їм довірився. Думаю, на Банковій усвідомлюють, що настав час виправляти помилки, допущені в результаті "хвороби зростання". Тому що запускати цю "хворобу" собі дорожче. Особливо з урахуванням наближення місцевих виборів", - резюмував політолог.

Нагадаємо, у ЗМІ повідомлялося, що депутата Бердянської міськради, голову місцевого осередку БПП Віктора Цуканова влітку минулого року арештували під час отримання хабара за виділення земельної ділянки на березі Азовського моря. За Цуканова внесли заставу в розмірі 740 тис. грн народні депутати від "Блоку Петра Порошенко", зокрема, Сергій Валентиров.

Незважаючи на те, що всі докази у суду були передані ще рік тому, судові засідання постійно переносяться. Наступне засідання має відбутися 5 серпня.