ua en ru

У Бердичеві у заступника командира військової частини виявили арсенал зброї

У Бердичеві у заступника командира військової частини виявили арсенал зброї Фото: у заступника командира військової частини виявили арсенал зброї

У військового вилучили понад 1000 патронів

У Бердичеві працівники військової прокуратури спільно зі співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) та слідчого відділу Головного управління Національної поліції у Житомирській області виявили факт незаконного зберігання майором - заступником командира однієї з військових частин у власному гаражі набоїв, піротехнічних виробів та вибухових речовин. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Зокрема, під час проведення обшуку вилучено 500 вибухових пакетів, майже тисячу електродетонаторів, 100 капсуль-детонаторів, близько 3 кг пороху, більше тисячі набоїв різних калібрів, набоїв зондувальних (НЗП - для вимірювання швидкості та напряму вітру) - 880 шт., а також 226 піротехнічних патронів, інші освітлювальні та імітаційні патрони.

Зазначається, що вказаного військовослужбовця затримано у поряду ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Проводяться першочергові слідчі дії.

Слідчим готується до суду клопотання про застосування стосовно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про арешт тимчасово вилученого майна та відсторонення підозрюваного від посади.

Нагадаємо, раніше СБУ виявила чотири схованки з боєприпасами в районі АТО.