ua en ru

Бенкендорф: На реалізацію планів з модернізації НТКУ необхідно 1 млрд грн

На реалізацію планів з модернізації НТКУ необхідно 1 млрд грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів генеральний директор Національної телерадіокомпанії України Єгор Бенкендорф.

За його словами необхідно побудувати поряд з будівлею каналу ще одне невеличке приміщення. Цей проект нині розробляється.

«По-хорошому, потрібно побудувати поряд новий економічний п'ятиповерховий будинок, гіперсучасний, енергозберігаючий. Цей проект я зараз проробляю. Канал в нинішньому вигляді - махіна у 22 поверхи, 12 га землі і т.д. - приречений на постійне дотування і на вмирання. Якщо у вас машина на 100 км з'їдає 200 літрів бензину, то ти на ній довго не поїздиш, яким би не був шофер. Я вважаю, що для НТКУ вистачить 3 га. Потрібно будувати гіперсучасну будівлю, де не потрібна буде окрема котельня, яка буде споживати менше електроенергії, менше води, не потрібно буде залучати стільки сантехніків, бо не буде необхідності, як зараз, обслуговувати 36 тис. вентилів. Не потрібно буде стільки обслуговуючого персоналу, охоронців. І на одному поверсі цього будинку можна розмістити стільки ж офісів, скільки на трьох нинішнього. По хорошому, я б узяв гроші у держави на цю будівлю під заставу решти 10 га. І нехай держава на цих гектарах будує все, що хоче», - Сказав Бенкендорф

Також за словами Бенкендорфа зношеність матеріально-технічної бази НТКУ нині становить 85%.