ua en ru

Білий дім: Росія "сама себе ізолювала"

Білий дім: Росія "сама себе ізолювала" Фото: Бен Родс про те, що представники Росії не поїдуть на саміт з ядерної безпеки

Відмова РФ від участі в саміті з ядерної безпеки у Вашингтоні стане для країни втраченою можливістю

Заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс заявив, що, прийнявши рішення не брати участь у саміті з ядерної безпеки у Вашингтоні, Росія "ізолювала сама себе", повідомляє Reuters.

"Рішення Росії не брати участь [у обговоренні] на високому рівні, на наш погляд, є, насамперед, втраченою можливістю для Росії", — сказав Родс у розмові з журналістами.

"Відверто кажучи, все що вони роблять — це ізолюють себе, не беручи участі [в співпраці у сфері ядерної безпеки], як вони робили раніше", — підкреслив чиновник.


Саміт з ядерної безпеки під керівництвом США пройде у Вашингтоні на цьому тижні. На 1 і 2 квітня заплановані заходи саміту, першим з яких значиться обід від імені президента США Барака Обами для глав делегацій, що прибули. Росія від участі в цьому саміті відмовилася.

Нагадаємо, 31 березня президенти США і Республіки Корея Барак Обама і Пак Кин Хе, а також прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе проведуть тристоронні переговори у Вашингтоні, на яких розглянуть питання координації дій щодо КНДР.