ua en ru

Білий дім розкритикував законопроект про доступ до зашифрованих даних на гаджетах

Білий дім розкритикував законопроект про доступ до зашифрованих даних на гаджетах Фото: законопроект про доступ до зашифрованих даних на гаджетах відхилили

Білий дім відхилив законодавчу ініціативу

У Білому домі розкритикували законодавчу ініціативу, яка б зобов'язала Apple і інші високотехнологічні компанії, що випускають мобільні пристрої, допомагати владі отримувати доступ до зашифрованої інформації, що зберігається в них. Про це повідомило агентство Reuters.


Зазначимо, проект закону був запропонований сенатором-республіканцем Річардом Берром і сенатором-демократом Діаною Файнштейн на тлі судового позову Міністерства юстиції США проти Apple.

Мін'юст зажадав від компанії відкрити спецслужбам доступ до зашифрованої інформації на iPhone, який належав терористові Саїду Фаруку, що приймав участь разом з дружиною в нападі на центр допомоги інвалідам у місті Сан-Бернардіно.

Нагадаємо, міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки попросило перенести судове слухання на вимогу Федерального бюро розвідки (ФБР) до компанії Apple Inc. (AAPL.O) розблокувати iPhone, власником якого був терорист Сайед Фарук, який влаштував стрілянину в Каліфорнії.

Крім того, 20 березня, зовнішня сторона продемонструвала ФБР можливий метод розблокування iPhone Фарука.