ua en ru

Білий дім підтвердив звинувачення Путіна у втручанні у вибори в США

Білий дім підтвердив звинувачення Путіна у втручанні у вибори в США Фото: Бен Родс заявив про причетність Путіна до втручання у вибори в США

Інструкції про організації хакерських атак не могли віддаватися без відома Володимира Путіна

В Білому домі підтвердили звинувачення на адресу президента РФ Володимира Путіна у причетності до втручання у вибори в США. Про це заявив радник президента США Барака Обами Бен Родс, повідомляє агентство AFP.

Згідно з повідомленням, з схвалення Путіна російська розвідка проводила хакерські атаки під час виборів президента США. Їх метою була дискредитація процесу і підтримка Дональда Трампа.

"Я не думаю, що в Російському уряді займалися цим без відома Володимира Путіна", - сказав Родс.

За його словами, все що "відомо про події в Росії і про те, як Путін контролює уряд служить підтвердженням того, що інструкції про організації хакерських атак не могли віддаватися без його відома".

Він також підкреслив, що в будь-якому випадку Володимир Путін офіційно відповідальний за дії структур його країни.

Як заявив речник Білого дому Джош Ернест, слова про "представників влади" РФ, опублікованому в жовтні американською розвідкою тексті звинувачення Росії в хакерських атаках не стосувалися "виконавців".

Раніше в четвер телеканал NBC News повідомив про те, що президент Росії Володимир Путін особисто брав участь у "таємній російській кампанії" з втручання в президентські вибори в США.

Нагадаємо, Нацрозвідка США і ФРБ не підтримали позицію ЦРУ щодо втручання Росії у вибори президента.