ua en ru

У Білій Церкві мітингувальники вимагали знизити тарифи

У Білій Церкві мітингувальники вимагали знизити тарифи Фото: акція протесту і Білій Церкві 15 лютого

Учасники акції підготували резолюцію мітингу

Сьогодні, 15 лютого, у Білій Церкві більше 1000 осіб вийшли на акцію протесту з вимогою відмінити "захмарні" тарифи та "космічні" штрафи для підприємців. Учасники акції підготували відповідну резолюцію мітингу, копія якої є у розпорядженні редакції.

Зокрема, у протесті взяли участь пенсіонери, представники малого та середнього бізнесу, чорнобильці, учасники бойових дій в Афганістані. Мітингувальники висловили своє обурення тим, що "нинішнє керівництво держави своїми непрофесійними, антинародними й злочинними діями зруйнувало позитивні очікування та сподівання народу України".

За результатами мітингу було прийнято резолюцію з вимогами до президента, Верховної Ради та уряду України переглянути існуючі тарифи на комунальні послуги, зменшити їх до економічно обґрунтованого розміру.

Так, серед вимог - негайно відмінити "фантастичні" штрафи (96000 – 320000 грн) для підприємців, а також підвищити розмір мінімальної пенсії до 3000 грн, не допустити підняття пенсійного віку.

alt

Місцеві жителі також вимагали не допустити руйнування системи охорони здоров’я, зокрема, повернути швидку допомогу, а також категорично висловилися проти можливості продажу земель сільськогосподарського призначення.

Окрім того, у резолюції мітингу є вимога виправити "катастрофічну ситуацію", яка склалася з прийняттям бюджету на 2017 рік, змін до Податкового кодексу України, інших "антибізнесових законів", прийнятих Верховною Радою за ініціативи уряду наприкінці 2016 року, які призвели до значного посилення "податкового тиску, насамперед, на представників малого та середнього бізнесу".