ua en ru

Біля білорусько-польського кордону протестують півтори сотні чеченців

Біля білорусько-польського кордону протестують півтори сотні чеченців Фото: чеченці біля білорусько-польського кордону розбили табір

Протестувальники прагнуть потрапити до Європи в статусі біженця

Російські громадяни чеченської національності в понеділок, 29 серпня, організували акцію протесту проти міграційної політики польських властей неподалік від автомобільного пункту пропуску "Брест". Про це повідомляє ВВС.

На узбіччі шосе, що веде до білоруського прикордонного переходу, зібралися понад 150 осіб - переважно російських громадян чеченської національності, повідомив брестський правозахисник Роман Кисляк.


"Ці люди прагнуть потрапити до Європи в статусі біженця. Деякі по 20 разів робили спробу в'їхати в Польщу і попросити там політичного притулку. Польська влада їх повертає назад. Нинішня акція - спроба привернути увагу до своєї безнадійної ситуації", - розповів він.

Учасники імпровізованого табору біля кордону написали колективний лист до представників чеченської діаспори в Польщі - щоб ті вступили в діалог з польською владою з приводу долі співвітчизників, які застрягли біля кордону.

Нагадаємо, Польща планує зміцнити кордони з Україною.