ua en ru

Білоруська поліція повідомила подробиці нападу з бензопилкою у Мінську

Білоруська поліція повідомила подробиці нападу з бензопилкою у Мінську Фото: у Мінську затримано підозрюваного в нападі на торговельний центр

За підозрою у вбивстві затримано 18-річного мінчанина

Білоруські правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві чоловіка, який увірвався в суботу з бензопилкою і сокирою в один із торгових центрів Мінська. Про це повідомляє Інтерфакс-Захід.

"Підозрюваний - громадянин Білорусі, він 1998 року народження, проживає в Мінську. Зараз він перебуває у Радянському РУВС столиці, тривають слідчі дії", - повідомив журналістам начальник ГУВС мінського міськвиконкому Олександр Барсуков.

З його слів, о 17:27 пристойно одягнений чоловік увійшов в ТЦ "Європа" з чохлом від гітари, в якому була схована сокира, також при собі у чоловіка була бензопилка.

"О 17:28 чоловік заведеною бензопилкою заподіяв тілесні ушкодження дівчині, не сумісні з життям. На жаль, вона померла. Потім він дістав сокиру і почав погрожувати іншим людям. О 17:34 надійшов перший дзвінок у чергову частину. О 17:36 на місце події прибули перші наряди міліції. А о 17.38 нападника було затримано", - розповів Борсуків.

Перший заступник голови Слідчого комітету Білорусі Олексій Волков повідомив, що за цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 139 ч. 2 КК Білорусі (вбивство).

Волков спростував інформацію, про те, що у жертви нападу відрізана голова.

"Це домисли", - повідомив він.

Представник СК також спростував чутки про те, що нападників було двоє.

"Зараз у розпорядженні Слідчого комітету є 0відеозаписи з камер спостереження торгового центру, на яких однозначно видно що підозрюваний був один", - сказав він.

Зі слів Волкова, мотиви злочину поки що невідомі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в торговому центрі "Європа" в центрі Мінська в суботу, 8 жовтня, невідомі з бензопилою та сокирою напали на відвідувачів. За даними на той момент, в результаті нападу загинула одна дівчина, а ще одна була поранена.