ua en ru

Білорусь ввела обмеження на ввезення свинини з Луганської області

Республіка Білорусь запровадила з 9 січня 2014 р. тимчасові обмеження на ввезення свинини з Луганської області України.

Республіка Білорусь запровадила з 9 січня 2014 р. тимчасові обмеження на ввезення свинини з Луганської області України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь.

"Вводяться тимчасові обмеження на ввезення на територію Республіки Білорусь з Луганської області живих свиней, сперми кнурів, м'яса свинини, в тому числі від диких кабанів, і продуктів його переробки, шкіряного, рогокопытного і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, у тому числі з птиці і риби, кормових добавок для кішок і собак, а також готових кормів для котів і собак, що пройшли термічну обробку, виготовлених з сировини, що походить з Луганської області, устаткування, що використовувалося для утримання, забою і оброблення свиней", - йдеться в повідомленні.

Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення на територію Республіки Білорусь з Луганської області України вищезазначених товарів.

Нагадаємо, в Луганській області діагностовано африканську чуму свиней (АЧС). Так, 5 січня 2014 р. під час контролю державного кордону України фахівцями Держприкордонслужби України на території Станично-Луганського району Луганської області був виявлений труп дикого кабана, який перебував у річці біля українського берега (4 м від лінії кордону, що проходить по фарватеру річки).

Тепер на території трьох сіл Луганської області встановили карантинні обмеження через африканську чуму свиней.

Згідно з повідомленням, села Комишне, Колісниківка і Югановка увійшли в першу зону загрози радіусом 10 км від місця, де знайшли труп кабана, хворого АЧС. Тепер весь автотранспорт, який пересувається в їх межах, перевіряється і дезінфікується.

Також, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Станично-Луганській райдержадміністрації вже заборонила рух транспорту і пішоходів через місцевий пункт пропуску "Югановка" на кордоні з Росією.