ua en ru

У Білому домі підтвердили відставку Скарамуччі

У Білому домі підтвердили відставку Скарамуччі Фото: Ентоні Скарамуччі (flickr.com/FasterCures)

Ентоні Скарамуччі йде, щоб новий начальник апарату Джон Келлі міг зібрати свою команду

В Білому домі підтвердили рішення президента США Дональда Трампа звільнити призначеного менше двох тижнів тому директора з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на заяву Білого дому.

"Ентоні Скарамуччі покине свій пост директора по зв'язках з громадськістю Білого дому. Скарамуччи вважає, що найкраще дати можливість новому начальнику апарату Джону Келлі почати все з початку і дати йому можливість створити власну команду", - йдеться в заяві Білого дому.

Раніше газета The New York Times з посиланням на джерела повідомляла, що рішення про звільнення Скарамуччі Трамп прийняв за ініціативою нового глави апарату Білого дому Джона Келлі.

Напередодні Скарамуччі назвав голову апарату Білого дому Раянса Прібуса "параноїдальним шизофреніком". Крім того, в бесіді з журналістом з New Yorker він заявив, що помічник Трампа Стівен Беннон використовує роботу виключно для реалізації особистих цілей. Він також додав, що має намір усунути від роботи помічника прес-секретаря Білого дому Майкла Шорта.

Зазначимо, Скарамуччі був призначений на посаду директора з комунікацій Білого дому 22 липня.

Нагадаємо, Трамп може звільнити прес-секретаря та інших відповідальних за комунікації співробітників.