ua en ru

У Білому домі назвали імена чотирьох претендентів на пост глави ФБР

У Білому домі назвали імена чотирьох претендентів на пост глави ФБР Фото: Білий дім назвав імена нових кандидатів на пост глави ФБР

Дональд Трамп зустрінеться з кандидатами 18 травня

В Білому домі назвали імена кандидатів на посаду директора ФБР після відставки Джеймса Комі. Про це повідомив прес-секретар Дональда Трампа Шон Спайсер в середу, 17 травня.

Так, кандидатами на нового главу ФБР є виконуючий обов'язки голови ФБР Ендрю Маккейб, екс-губернатор штату Оклахома Френк Кітінг, колишній глава офісу ФБР в Балтіморі Річард Макфілі, і екс-сенатор Джо Ліберман.

Як повідомив Спайсер, Трамп зустрінеться з ними 18 травня.

Раніше повідомлялося, що на посаду директора Федерального бюро розслідувань (ФБР) Білий дім розглядав виконуючого обов'язки директора ФБР Ендрю МакКейба, сенатора-республіканця Джона Корніна, суддю Апеляційного суду Нью-Йорка Майкла Гарсію і колишнього помічника генерального прокурора Алісу Фішер.

Дональд Трамп тоді заявляв, що хоче запропонувати кандидата на затвердження сенату США в найкоротші терміни - до своєї першої зарубіжної поїздки.

Крім цього, ЗМІ повідомляли про те, що ФБР може очолити конгресмен від Республіканської партії Майк Роджерс. Крім того, серед кандидатів на посаду були імена колишнього глави адміністрації транспортної безпеки Джона Пистола, екс-начальника управління поліції Нью-Йорка Реймонда Келлі, губернатора штату Нью-Джерсі Кріса Крісті, конгресмена від штату Південна Кароліна Трея Гоуді і екс-заступника генерального прокурора з питань національної безпеки Кеннета Вайнштейн

Нагадаємо, екс-глава розвідки США назвав відставку Джеймса Комі з поста глави ФБР перемогою Москви.