ua en ru

У Білому домі назвали ще одного кандидата на пост глави ФБР

У Білому домі назвали ще одного кандидата на пост глави ФБР Фото: офіс ФБР

Колишній конгресмен від Республіканської партії Майк Роджерс може очолити ФБР

Колишній конгресмен від Республіканської партії США Майк Роджерс є ще одним кандидатом на посаду глави Федерального бюро розслідувань, перередает Reuters з посиланням на високопоставленого представника Білого дому.

Повідомляється, що Роджерс деякий час входив в команду Дональда Трампа і був його радником з національної безпеки в ході виборчої кампанії. Крім того, раніше Роджерс обіймав посаду голови комітету з розвідки Палати представників, а також за п'ять років до того, як почав політичну кар'єру в Мічигані, був агентом ФБР в Чикаго.

Відзначимо, в 2013 році Асоціація агентів ФБР закликала тодішнього президента Барака Обаму призначити Роджерса головою ФБР, але Обама вибрав Джеймса Комі.

Нагадаємо, раніше в США назвали можливих претендентів на пост глави ФБР. Зокрема, на пост глави ФБР претендують колишній глава адміністрації транспортної безпеки Джон Пістол, екс-начальник управління поліції Нью-Йорка Реймонд Келлі, губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті, конгресмен від штату Південна Кароліна Трей Гоуді і екс-заступник генерального прокурора з питань національної безпеки Кеннет Вайнштейн.