ua en ru

Bellingcat звузила список російських військових причетних до краху MH17

Bellingcat звузила список російських військових причетних до краху MH17 Фото: розслідування аварії рейсу MH17

Експерти звузили список до 20 російських військових

Експертно-журналістська група Bellingcat звузила список причетних до катастрофи рейсу MH17 на території України в липні 2014 року до 20 російських військових. Про це в інтерв'ю NOS розповів засновник Bellingcat Елліот Хіггінс.

Наголошується, що два тижні тому до голландської прокуратурі надали доповідь, в якій містяться імена і фотографії російських військових, які, на думку групи, причетні до краху MH17.

У свою чергу, прокурор розповів, що отримав дані від Bellingcat. Вся інформація пройде через розслідувальну групу і, в разі необхідності, буде включена в кримінальне розслідування.

NOS повідомляє, що Bellingcat працює з розслідувальною групою, куди входять представники Голландії, Бельгії, Малайзії, України та Австралії.

"В минулому році учасникам Bellingcat вдалося встановити, що до краху MH17 причетний батальйон 53 системи повітряної захисту з Курська. Один з них - Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. і дев'ять лейтенантів, які перебували в Буке в день катастрофи літака", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, 13 жовтня, був опублікований текст доповіді Міжнародної комісії по катастрофі Боїнга.

Нагадаємо, аварія Boeing 777 сталася рік тому, 17 липня 2014 р. в Донецькій області поблизу міста Торез. За кількістю жертв (298 загиблих) катастрофа Боїнга стала найбільшою в історії України, і в цілому в XXI ст., якщо не враховувати терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, а також самим смертоносним збивання пасажирського літака.