ua en ru

Bellingcat ідентифікували офіцера ГРУ, який брав участь у перекиданні "Бука", що збив MH17

Bellingcat ідентифікували офіцера ГРУ, який брав участь у перекиданні "Бука", що збив MH17 Фото: уламки літака MH17 (flickr.com/osce_smmu)

Раніше він був міністром оборони Південної Осетії

Учасники дослідницької групи Bellingcat прийшли до висновку, що "Андрій Іванович" або "Оріон", який фігурує в матеріалах міжнародного розслідування катастрофи рейсу MH17 - це офіцер ГРУ (Головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації) Олег Володимирович Іванніков. Про це повідомляє Conflict Intelligence Team.

"Команда Bellingcat, видання The Insider і інші розслідувачі встановили, що "Андрій Іванович" або "Оріон", який брав участь у перекиданні в Україну "Бука", який збив MH17, - це офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков. Раніше він служив міністром оборони Південної Осетії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, літак слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Більшість пасажирів на борту були громадянами Нідерландів.

24 травня представники міжнародної слідчої групи (JIT) представили звіт результатів розслідування катастрофи рейсу MH17 і повідомили, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була поставлена російськими військовими.