ua en ru

Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями щодо катастрофи МН17

Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями щодо катастрофи МН17 Фото: новий звіт Bellingcat про катастрофу Boeing

Експерти встановили другу цифру номера "Бука 3х2"

Експерти проекту розслідувань Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями про катастрофу малазійського Boeing (МН17). Про це йдеться в новому звіті, опублікованому на сайті Bellingcat опівночі 3 травня.

"У нашому новому звіті ми однозначно встановили другу цифру номера "Бука 3х2" шляхом аналізу семи його відмітних особливостей, у тому числі характерної вм'ятини на пластині в передній частині лівого борту, білих відміток на шасі і комбінації підключення кабелів до лафета пускового пристрою", - йдеться в звіті.


Раніше, 3 травня Арік Толер заявив, що номер "Бука" - 332". Він також зазначив, що дана установка належить 53 зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Російської Федерації.

Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями щодо катастрофи МН17Фото: Нові докази говорять про те, що літак був збитий з Бука

"Ця середня цифра - 3. В ході підготовки цього розслідування члени команди Bellingcat виявили та проаналізували десятки фотографій різних СОУ "Бук". В результаті порівняння семи унікальних особливостей ми встановили, що "Бук 332" - єдина СОУ, яка має спільні риси з "Буком 3х2", що потрапили на відео і фото в Росії в червні 2014 року і на сході України 17 і 18 липня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями щодо катастрофи МН17Фото: номер Бука був встановлений шляхом аналізу

Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями щодо катастрофи МН17

Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями щодо катастрофи МН17Експерти вивчили такі особливості: форму ушкоджень бічних щитків гусениць, комбінації різних типів ковзанок (порожнистих і зі спицями), вм'ятину в лівій бічній панелі, підключення кабельних з'єднань до лафета пускового пристрою, білі позначки на бічних щитках гусениць, шрифт і пробіли між цифрами, а також форму і розмір плям масла/кіптяви у вихлопного отвору

"На фотографії "Бука 3х2" у високому дозволі, знятої в місті Олексіївка Білгородської області, помітна вм'ятина характерної форми на пластині в передній частині лівого борту", - зазначили експерти.

Нагадаємо, BBC анонсувала документальний фільм з альтернативною версією аварії Boeing на Донбасі.