ua en ru

У Білгород-Дністровському визнали Росію країною-агресором

У Білгород-Дністровському визнали Росію країною-агресором Фото: Одеська міськрада

Кворум з 30 обранців вдалося зібрати

Депутати Білгород-Дністровського міськради підтримали рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором. Про це повідомляє "Думська".

"На засідання до міськради прийшли близько десяти активістів патріотичних організацій, зокрема," Оберіг "та" Самооборона ", які зажадали, щоб депутати почали сесію з питання про Росію", - йдеться в повідомленні.

Їм повідомили, що виконкому доручено розробити такий проект рішення з необхідним обґрунтуванням, і його розглянуть на наступній сесії. Активісти не погодилися з таким станом речей, так як питання відкладається вже п'яту сесію поспіль. У залі почався шум, і депутати пішли на 25-хвилинну перерву, тривалий на годину.

Наголошується, що активісти намагалися перешкодити депутатам вийти із залу, а потім довго розшукували тих, хто все-таки вийшов. "Самооборона" продовжувала наполягати на реєстрації проекту рішення саме сьогодні, і в результаті один з депутатів, Валентин Бондаренко, погодився подати підготовлений "Оберігом" документ від свого імені.

Коли кворум з 30 депутатів вдалося зібрати, міськрада внесла питання про визнання РФ країною-агресором до порядку денного та підтримав його 29 голосами.

Нагадаємо, депутати Кремінної визнали РФ країною-агресором.