ua en ru

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Витончена чоловіча оптична оправа з останньої колекції відомої марки - деталь, яку можуть собі дозволити бізнесмени і топ-менеджери, скуті рамками самого суворого дрес-коду.

Чоловіки, які дотримуються класичного стилю в одязі, часто серйозно обмежують себе у виборі аксесуарів і прикрас. Витончена чоловіча оптична оправа з останньої колекції відомої марки - деталь, яку можуть собі дозволити бізнесмени і топ-менеджери, скуті рамками самого суворого дрес-коду.

Коментує Родріго Базиликати, арт-директор студії П'єра Кардена в Парижі, один з розробників колекції окулярів Pierre Cardin:

"Навіть в дизайні самих простих і класичних речей є простір для фантазій та інновацій. Невеликі виразні деталі, нові матеріали, трендові кольори - і оправа з суто практичної речі перетворюється на модний аксесуар".

Сучасні оправи для оптичних окулярів виконуються не тільки зі звичного ще з XIX століття металу - сталі або золота (як, наприклад, у новинки від Ray Ban - Aviator Solid Gold), але і з різноманітного пластику, дерева, гуми, кераміки. Дизайнери анітрохи не бояться змішувати найнесподіваніші матеріали: наприклад, серія оправ Golden Leaves від Dolce & Gabbana зроблені з прозорого пластику, у який запаяні тонкі пластинки сусального золота.

Поряд зі строгими класичними формами на ринку оправ з'являються дещо несподівані речі футуристичного дизайну. Однак якщо така модель не відрізняється надлишковістю декору, її можна носити з діловим костюмом, як, наприклад, окуляри з нової лінійки AlessiEyes від компанії Alessi - виробника посуду і предметів інтер'єру. Оправи розробив бельгійський індустріальний дизайнер Фредерік Гуурис.

"Я сам ношу окуляри з дитинства і добре знаю, що мені потрібно, - коментує дизайнер. - Оправи повинні бути зручними, легкими і небанальними: нецікава річ швидко набридає, а окуляри доводиться носити щодня".

Оправа з пластику, Pierre Cardin

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Дизайн цієї моделі розроблено в студії П'єра Кардена, а вона випускається за ліцензією італійської компанії Safilo Group, чия історія налічує вже більше 75 років. Широка оправа нагадує моделі 1960-х років, але дизайн завушників надає їй оригінальності.

Оправа з кам'яної кераміки і металу, Basalto Collection, Dolce & Gabbana

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Вибір матеріалу - базальтової кераміки - продиктований Сицилією, острів вулканічного походження, який надихнув дизайнерів марки на створення колекції оправ. Базальтова кераміка, з якої виконані заушники очок, по фактурі нагадує чорну вулканічну породу і відрізняється малою вагою, міцністю і еластичністю.

Оправа з пластику та металу, Versace

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Часи, коли марка Versace була символом всього химерного і надлишкового, давно минули. Окуляри з нової чоловічої колекції бренду повністю відповідають самому, мабуть, популярного нині в чоловічій оптиці тренду - стилю 1960-х. Характерне для Versace поєднання чорного і золотого - темного пластику і жовтого металу навіює спогади про стилі героїв великого італійського кіно.

Оправа з рогу і стали з платиновим декором, Cartier

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Авангардна модель, іронічно наслідує зразками стилю ретро. Основний матеріал - натуральний ріг, з якого окуляри виточували ще 100 років тому. Сталеві пластинки на завушниках декоровані круговим зернением - технікою, популярної в годинниковій справі. Лого Cartier - з платини.

Оправа з пластику, Tiffany & Co

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Модель від відомої ювелірної марки нагадує про свою ДНК характерним фірмовим бірюзовим кольором внутрішньої сторони оправи. Класична Форма, підійде як артистичним чоловікам, так і жінкам, які віддають перевагу дуже строгий діловий гардероб.

Оправа з пластику, Ray-Ban

Бельгійський дизайнер розробив витончені оптичні оправи для чоловіків

Ця оправа класичної для Ray-Ban ретроформы привертає увагу оригінальним поєднанням модного в цьому сезоні синього кольору лицьового боку і зворотного боку, виконаної з пластика під черепаху.