ua en ru

Бельгійський дизайнер представив унікальний проект екологічних будинків

Вінсент Каллебо представив світові проект вілл, які здатні самостійно виробляти необхідну їм енергію без будь-якої шкоди навколишньому середовищу.

Вінсент Каллебо представив світові проект вілл, які здатні самостійно виробляти необхідну їм енергію без будь-якої шкоди навколишньому середовищу.

Проект з легкістю можна назвати мрією будь-якого захисника природи. Сорок п'ять величних вілл, побудованих в пустелі, які б виробляли більше енергії, ніж споживали.

Називається концепт Flavours Orchard. Його пропонують побудувати в китайському місті Канминг, що в південно-східній частині країни. Якщо, звичайно, проект захоче хтось реалізувати (що поклавши руку на серце малоймовірно), то комплекс займе площу в двадцять дев'ять квадратних кілометрів і буде акуратно "вбудований" в навколишнє середовище.

Всі 45 вілл будуть збудовані навколо саду, який і буде виробляти їжу. На дахах будівель будуть встановлені величезні сонячні батареї, здатні забезпечити енергією весь місто і розміщені в підземних гаражах електромобілі. Витрачена вода (включаючи туалетний змив) буде відфільтрована і використана для зрошення рослин.

У поданні авторів, можна побудувати вілли трьох типів.

Перший, Mobius Villa, являє собою закручену вісімкою конструкцію. Дах розділена на дві частини: у першій - вода, а в другій - рослини. Ну і, звичайно ж, там розташовані сонячні батареї.

Другий називається The Mountain Villa ("Гірська вілла"). Ці вілли вигинаються величезною дугою і віддалено нагадують китайська вентилятор або віяло. Зроблені конструкції з дерева і фотогальванічного скла, а вони покриті водоростями, які виробляють біоводень.

Вілла The Shell схожа на гігантську вітряний млин з шістьма лопатями, зробленими з нержавіючої сталі. Всередині будівлі є обертова оглядова площадка.

Ілюстрації концепту виглядають фантастично. Так що залишається сподіватися, що який-небудь багатий інвестор ризикне вкласти астрономічну суму грошей у будівництво даного проекту.