ua en ru

Бельгійські імами провели марш протесту проти тероризму

Бельгійські імами провели марш протесту проти тероризму Фото: марш імамів проти тероризму (twitter.com-thomas_casa)

Імами вшанували пам'ять убитих під час терактів в аеропорту Брюсселя і метро Маельбека

Бельгійські імами провели в Брюсселі перед будівлею фондової біржі марш проти тероризму в рамках загальноєвропейського "маршу мусульман проти тероризму". Про це повідомляє Soir.

"У понеділок вранці 63 імама зібралися в 11:00 в Брюсселі перед біржею, щоб віддати данину поваги людям, убитим під час атак в аеропорту Брюсселя і метро Маэльбека. Цей "марш мусульман проти тероризму" проводиться в європейських містах у пам'ять жертвам джихадистського тероризму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в рамках акції з імамами зустрівся міністр внутрішніх справ Бельгії Жан Жамбон.

Крім того, до маршу приєднався єврейський інтелектуал Марек Альтер разом з імамом бельгійського міста Дрансі Хассеном Шальгуми.

"Якщо мусульмани одностайно скажуть "ні" тероризму, його більше не буде. Ці люди сповідують прекрасну релігію", - резюмував Альтер.

Наголошується, що марш завершиться 14 липня у Франції, де проживає 3,5 мільйона мусульман. Делегація імамів також повинна їздити на автобусі іншими місцями, де відбувалися напади: французькі міста Сен-Етьєн-дю-Руврей, Тулуза і Ніцца. Вони вирушили в Берлін в неділю, але не зможуть відправитися в Сполучене Королівство із-за відсутності коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бельгійські ЗМІ опублікували тексти ауіопослань бойовиків Наджима Лаашрауі і Ібрагіма аль-Бакрауі, які влаштували в березні 2016 року теракти в аеропорту Брюсселя Завентем.