ua en ru

Бельгія подвоїла штат групи реагування поліції після паризьких терактів

Бельгія подвоїла штат групи реагування поліції після паризьких терактів Фото: поліція Бельгії

Штат групи збільшили до 40 осіб в денний час

Бельгійські власті ухвалили рішення подвоїти штат групи оперативного реагування федеральної поліції, яка вже кілька разів брала участь у термінових операціях в Брюсселі, після терактів у Парижі (Франція). Про це пише видання Derniere Heure.

Наголошується, що рішення ухвалили за підсумками зустрічі федерального міністра внутрішніх справ Яна Ямбона з бургомістрами 19 комун Брюсселя. Таким чином, було вирішено збільшити штат групи з 20 до 40 осіб в денний час і з 15 до 30 осіб - у нічний. Глава відомства взяв на себе зобов'язання працювати над кращим обміном інформацією між федеральними та місцевими властями.

Видання також повідомляє, що Бельгія почала проводити поліцейські операції в Брюсселі після терактів, що відбулися в Парижі в минулу п'ятницю. На вихідних в ході обшуків в комунах Моленбек і центральної комуні Брюсселя поліція затримала семеро осіб. Пізніше п'ять із них відпустили на свободу, а двом пред'явили звинувачення в тероризмі.

Зокрема, звинувачення пред'явили приятелям Салаха Абдеслама, розшукуваного владою Франції та Бельгії за підозрою у співучасті в теракті. За інформацією ЗМІ, вони допомогли Абдесламу повернутися з Парижа до Брюсселя в ніч на суботу. У ході обшуку вдома у підозрюваних правоохоронці виявили нітрат амонію, що використовується для виготовлення вибухівки, і патрони.

Нагадаємо, спецоперація в передмісті Парижа Сен-Дені завершилася, в ході неї було затримано 7 осіб, які можуть бути пов'язані з терактами 13 листопада.

Операція по затриманню причетних до терактів почалася в 4:20 за місцевим часом (5:20 за київським). Як уже повідомлялося, два терориста загинули під час операції. Одна з них підірвала себе за допомогою пояса смертника.