ua en ru

Країни Бенілюксу вважають за необхідне продовжити санкції проти РФ

Країни Бенілюксу вважають за необхідне продовжити санкції проти РФ Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко провів зустріч з главами МЗС Бенілюксу

Бельгія, Люксембург та Нідерланди вважають за необхідне продовжити санкції проти Росії до повного виконання мінських домовленостей. Про це на зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявили міністри закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс Люксембургу Жан Ассельборн та Нідерландів Берт Кундерс, передає прес-служба глави держави.

Міністри відзначили, що Європейський союз, незважаючи на останні події в Європі, не забуває про Україну і підтверджує свою тверду солідарність з українським народом і в питанні підтримки суверенітету і територіальної цілісності держави.

В ході зустрічі Порошенко і міністри обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема, провокації бойовиків проти українських військових.

"Дуже важливо, що ми маємо спільну і консолідовану позицію з Європейським союзом щодо санкцій проти Росії у зв'язку з окупацією Росією частини території Донбасу і чітку і тверду позицію невизнання російської анексії Криму і збереження санкцій у зв'язку з цим", - заявив Порошенко.

Президент і міністри також обговорили підходи до глобальної боротьби з тероризмом, враховуючи недавні терористичні акти в Парижі. Вони висловили спільну позицію про необхідність об'єднання зусиль міжнародної спільноти для попередження та подолання терористичної загрози.

Порошенко заявив, що Україна залишається відданою справі пошуку винних у катастрофі літака Boeing на Донбасі і створення відповідного трибуналу для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, незважаючи на можливе співробітництво в боротьбі з ісламістами в Сирії, провідні західні лідери домовилися, що припинення санкцій проти РФ можливо тільки після реалізації мінських домовленостей.