ua en ru

"Бєлавіа" готова надати запис погроз українського авіадиспетчера

"Бєлавіа" готова надати запис погроз українського авіадиспетчера Фото: "Бєлавіа" стверджує, що у неї є запис погроз диспетчера

В авіакомпанії заявили, що запис переговорів екіпажу з наземними службами ведеться на всіх літаках

Заступник гендиректора "Бєлавіа" Ігор Чергінець заявив, що авіакомпанія має запис погроз українських авіадиспетчерів екіпажу білоруського лайнера. Про це повідомляє "РИА Новости".

"Запис переговорів екіпажу з наземними службами ведеться на всіх літаках. Якщо знадобиться, ми його розшифруємо і надамо", - сказав він.

Інформацію про погрозу диспетчера підняти в повітря винищувачі, якщо вимога повернутися в Київ не буде виконана, також підтвердив в ефірі телеканалу "Білорусь 1" командир екіпажу білоруського лайнера Віктор Шишло.

Диспетчер вийшов на зв'язок російською мовою і сказав, що ми зобов'язані повернутися в аеропорт "Жуляни". Причину повернення він не сказав, зазначивши, що причину ми дізнаємося на землі. І якщо не виконаєте команду на повернення, то будуть підняті винищувачі", - розповів він.

Пілот зазначив, що за правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) екіпаж зобов'язаний виконувати команди диспетчера.

Зазначимо, раніше білоруська авіакомпанія "Бєлавіа" заявила, що її літак, який виконував рейс з Києва до Мінська в п'ятницю, 21 жовтня, повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) із погрозою підняти в повітря винищувачі.

Нагадаємо, в СБУ пояснили повернення білоруського літака в Київ загрозою нацбезпеці і стверджують, що диспетчер не погрожував пілотові літака.