ua en ru

З Білорусі планують запустити новий авіарейс в Україні

З Білорусі планують запустити новий авіарейс в Україні Фото: "Бєлавіа" (flickr.com/thomasaviation)

Розглядається авіасполучення Мінськ-Запоріжжя

Білоруський національний авіаперевізник "Бєлавіа" розглядає можливість в 2018 році відкрити рейс Мінськ-Запоріжжя. Про це повідомив заступник гендиректора авіакомпанії Ігор Чергінець, передає Центр транспортних стратегій.

"Мотор Січ" виконує регулярний рейс в рамках кодшерингової угоди з нами. Але ми все одно розглядаємо Запоріжжя, щоб почати польоти туди в 2018 році. Там невелика відстань до Дніпра - в районі 80 кілометрів", - сказав Чергінець.

За його словами, раніше авіакомпанія хотіла відкрити рейс в Дніпро, але її не пустили.

"Єдине, куди ми хотіли полетіти і нас не пустили - це Дніпро. Ми два рази заявлялися. Спочатку нам відмовили влітку 2016 року, на підставі того, що на злітно-посадковій смузі аеропорту проводяться якісь реконструкції, технічні труднощі - ми це розуміємо. А цієї осені на нашу повторну заявку отримали просто відмову. Хоча, це певні порушення міжурядової угоди між нашими країнами, яка теж досить ліберальна. Дивно - гроші їм не потрібні", - розповів заступник гендиректора "Бєлавіа".

Нагадаємо, авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) з 26 грудня 2017 року відкриє регулярне сполучення між Києвом і Краковом.