ua en ru

У Білорусі завели справи на 135 громадян за участь у війні на Донбасі

У Білорусі завели справи на 135 громадян за участь у війні на Донбасі Фото: білоруські добровольці на Донбасі

У Мінську формують оперативний облік білоруських бойовиків, що воювали в Україні

У Міністерстві внутрішніх справ Білорусі повідомили про порушення 135 кримінальних справ проти білорусів, які воюють на території України. Про це повідомив начальник головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі Микола Карпянков в інтерв'ю виданню "Звязда".

"Важливо не пропустити в Білорусь іноземних бойовиків-найманців, радикально налаштованих мусульман, учасників військових операцій в Україні, на Близькому Сході. Ми формуємо оперативний облік білоруських бойовиків, що воювали в Україні, а тепер повертаються додому. Все це робиться для того, щоб люди, які можуть нести військову загрозу державі, перебували під контролем. Уже порушено 135 кримінальних справ щодо таких білорусів", - сказав він.

У Слідчому комітеті Білорусі цю інформацію не коментують.

На початку березня міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич повідомляв, що правоохоронці звернуться до української сторони із запитом про надання правової допомоги для збору інформації про громадян Білорусі, які воюють на Донбасі. Повідомлялося про приблизно 140 осіб, які беруть участь у збройному конфлікті на Донбасі "в тій чи іншій формі, на тій чи іншій стороні конфлікту".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь почала масштабні військові навчання.