ua en ru

У Білорусі затримали українського журналіста, - Аласанія

У Білорусі затримали українського журналіста, - Аласанія Фото: Зураб Аласанія (РБК-Україна)

Від офіційних відповідей на запит посольство Білорусі поки ухиляється

Власного кореспондента "Українського радіо", громадянина України Павла Шаройко затримали у Білорусі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

"Затримано собкора UA: Українське Радіо в Білорусі, громадянина України Павла Шаройко. Від офіційних відповідей на наш запит посольство Білорусі поки ухиляється. З нашої власної неофіційної інформації у Білорусі, йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в "шпіонажі"", - повідомив Аласанія.

На сайті "Українського радіо" зазначається, що Павло Шаройко не виходив на зв'язок близько двох тижнів, усі спроби редакції додзвонитися до нього та його родичів не давали результату, без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила в четвер, 16 листопада, що кількість українських заручників, яких утримують на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також у Російській Федерації зростає.