ua en ru

У Білорусі затримали росіянина, підозрюваного Австрією в тероризмі

У Білорусі затримали росіянина, підозрюваного Австрією в тероризмі Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Росіянин був оголошений в розшук за лінією Інтерполу

У Білорусі в Національному аеропорту Мінська затримали громадянина Росії, оголошеного в розшук за лінією Інтерполу правоохоронними органами Австрії. Про це повідомив офіційний представник Генеральної прокуратури Білорусі Дмитро Брильов, передає РБК-Україна з посиланням на БЕЛТА.

Росіянин підозрюється у причетності до терористичних дій.

В білоруській Генпрокуратурі розповіли, що чоловік був затриманий 4 жовтня і наступного дня заступник мінського транспортного прокурора виніс постанову про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту з метою видачі.

Наразі затриманий росіянин 1988 року народження перебуває у СІЗО.

"Ордер на арешт громадянина видав у квітні 2016 року окружний прокурор суду міста Грац, 9 жовтня білоруська сторона через канали Інтерполу повідомила австрійським колегам про затримання. Протягом 40 днів з дня затримання в Генпрокуратуру повинні надійти матеріали для екстрадиції. Їм буде дана правова оцінка", - повідомив представник Генпрокуратури Білорусі.

Нагадаємо, у вересні співробітники Держприкордонслужби затримали в аеропорту "Бориспіль" (Київ) громадянина Росії, який перебуває в розшуку і намагався перетнути кордон із підробленим документом громадянина України.