ua en ru

У Білорусі затримали екстремістів-язичників

У Білорусі затримали екстремістів-язичників Фото: затримані поставляли зброю з України в Білорусь

Затримані є прихильниками язичницького руху "Білий фронт"

Білоруські правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка організувала канал контрабандного постачання з України в Білорусь боєприпасів і складових частин для вогнепальної зброї. Про це повідомляє БЕЛТА.

Зокрема, до злочинної групи входили троє непрацюючих жителів Бреста, які займалися збутом вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин, наркотичних засобів і психотропів.

"Затриманих пов'язують однакові погляди на життя - радикальні. Вони прихильники язичницького руху "Білий фронт", "Слов'янського відродження" і руху "Правий сектор", - пишуть білоруські ЗМІ.

Так, підозрювані були затримані 11 січня на гарячому при збуті пневматичного газобалонного пістолета, переробленого кустарним способом в ручну нарізну вогнепальну зброю.

При затриманні правоохоронці також вилучили 56 пістолетних патронів і вибухову речовину тротил масою понад 1 кг.

В ході обшуків у підозрюваних вилучено понад 100 патронів різного калібру часів Великої Вітчизняної війни, порох, боєприпаси до ручного протитанкового гранатомету, вибухові пакети та звукові ракети, що містять в своєму складі вибухові речовини, складові частини до вогнепальної зброї, металеві заготовки для ручок-пістолетів під малокаліберний патрон, вражаючі елементи для використання в саморобному вибуховому пристрої, інструменти для виготовлення нарізних стволів до вогнепальної зброї, амфетамін, а також літературу, що пропагує сатанізм, і посібник по роботі з хімічними речовинами.

За даними фактами Слідчий комітет порушив кримінальні справи за ч.3 ст.295 (незаконний оборот зброї, боєприпасів і вибухових речовин групою осіб) та ч.3 ст.328 (незаконний оборот наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів).

Нагадаємо, раніше в Білорусі почали розслідування проти десяти громадян цієї країни за підозрою в участі в бойових діях на Донбасі.