ua en ru

У Білорусі порушили справу проти посадових осіб "Мотор Січі"

У Білорусі порушили справу проти посадових осіб "Мотор Січі" Фото: завод "Мотор Січ" (УНІАН)

Прізвища українського керівництва заводу не називаються

Генеральна прокуратура Білорусі порушила справу проти екс-гендиректора і посадових осіб українського авіаційного підприємства "Мотор Січ". Про це повідомляє прес-служба ДП Республіки Білорусь.

Як повідомляється, справу порушено за результатами перевірки представництва українського підприємства у Білорусі ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод".

зокрема, українських чиновників підозрюють у перевищенні повноважень, що спричинило для підприємства з Білорусі тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 426 КК Республіки Білорусь, перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

"Підставою для порушення кримінальної справи стало заподіяння посадовими особами заводу шкоди в особливо великому розмірі, а також істотної шкоди його інтересам", - повідомили в прократуре.

Управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Генпрокуратури Білорусі провело обшук ВАТ "Оршанський авіаремонтний завод".

"В ході перевірки представництва ВАТ" Мотор Січ "(Україна) були вилучені документи, що стосуються діяльності українського інвестора на території Білорусі", - повідомили в прес-службі прокуратури.

Справу передали до слідом Білорусі.

Прізвища українських чиновників не називаються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Оршанський авіаремонтний завод, 60% акцій якого належать президенту компанії "Мотор Січ", народному депутату України В'в'ячеславу Богуслаєву, можуть націоналізувати в Білорусі.