ua en ru

У Білорусі українця засудили до 3 років в'язниці за перевезення мисливської рушниці через кордон

У Білорусі українця засудили до 3 років в'язниці за перевезення мисливської рушниці через кордон Фото: Білорусь (facebook.com/GpkGovBY)

Вирок українцю був оголошений ще 8 червня

У Білорусі українця засудили до 3 років в'язниці за перевезення мисливської рушниці через кордон. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Суд Столінського району Брестської області засудив громадянина України до позбавлення волі на три роки і три місяці за "незаконне переміщення через митний кордон Євразійського економічного союзу і державний кордон Республіки Білорусь вогнепальної зброї", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що українець намагався провезти на територію Білорусі мисливську гвинтівку.

Як повідомляється, про вирок стало відомо після того, як Міністерство юстиції України звернулося до суду для приведення покарання у відповідності з національним законодавством, щоб це стало підставою для екстрадиції українця, разом з тим, суд вважає відповідне клопотання українського Мін'юсту безпідставним, оскільки в Україні таке правопорушення є адміністративним, а не кримінальним. Таким чином, якщо український Мін'юст не оскаржить судове рішення, громадянин України буде відбувати покарання в Білорусі.

Наголошується, що вирок був оголошений ще 8 червня 2017 року, зараз українець перебуває у виправній колонії № 2 управління Департаменту виконання покарань МВС Білорусі по Брестській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вересні 2017 року у Білорусі вперше винесли вирок громадянину, який брав участь у бойових діях на Донбасі на стороні самопроголошеної "Донецької народної республіки".