ua en ru

У Білорусі вимагають заборони російський мотоклуб "Нічні вовки"

У Білорусі вимагають заборони російський мотоклуб "Нічні вовки" Фото: російські мотоциклісти з радянською символікою

Визнати російський байк-клуб екстремістською організацією просять Генпрокуратуру країни

Голова опозиційного "Білоруського народного фронту" Олексій Янукевіч направив у Генпрокуратуру Білорусі заяву з вимогою визнати російський байк-клуб "Нічні вовки" екстремістською організацією. Про це повідомляє російська служба ВВС.

Раніше лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов заявив, що "Білорусь - це Росія". Заява прозвучала під час відвідин Залдостановим меморіального комплексу в Хатині.

За словами Янукевича, заява Залдостанова може бути "свідченням створення ідеологічного фундаменту для підготовки гібридної війни проти Білорусі".


На його думку, ці слова спрямовані на невизнання Білорусі як окремої держави і підрив її територіальної цілісності.

"Ми звертаємо увагу прокуратури не тільки на сам зміст заяви, але і на те, що вона була зроблена керівником організації, яка активно і дієво підтримувала сепаратизм в Україні, а тепер створила кілька відділень у Білорусі (є як зареєстровані організації, так і незареєстровані філії)", - йдеться в заяві політика.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща відмовилася пускати "Нічних вовків" на свою територію. Перед цим російським мотоциклістам заборонила в'їзд Литва.