ua en ru

У Білорусі зростають протестні настрої через навчань "Захід-2017", - Турчинов

У Білорусі зростають протестні настрої через навчань "Захід-2017", - Турчинов Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.ua)

Лукашенко скасував поїздку в РФ з-за зухвалої поведінки російських військових по відношенню до громадян Білорусі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів, що в Білорусі зростають протестні настрої через проведення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Внаслідок зростання протестних настроїв в Білорусі, пов'язаних з проведенням навчань "Захід-2017" і з-за зухвалої поведінки російських військовослужбовців по відношенню до громадян Білорусі, президент Лукашенко скасував свою поїздку в Росію і прийняв рішення спостерігати за навчанням виключно на полігоні в Білорусії", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що у відносинах Білорусі з Російською Федерацією спостерігається негативна динаміка.

За словами Лукашенка, у відносинах Білорусі з Росією спостерігається негативна динаміка. Зокрема, на його думку, сторони "багато втратили на багатьох напрямках". Зокрема, він висловив розчарування тим, що Росія посилила прикордонний контроль, а митники "починають поводитися незрозуміло як, блокують товари".