ua en ru

Білорусь заграє з РФ, дозволяючи в'їзд за документами ЛНР і ДНР, - Мін'юст

Білорусь заграє з РФ, дозволяючи в'їзд за документами ЛНР і ДНР, - Мін'юст Фото: Наталія Севостьянова розповіла про "паспорти" ЛНР і ДНР

Україна повинна прийняти законодавство, яке буде жорстко регулювати відносини з тимчасово окупованими територіями

Білорусь заграє з Москвою, коли дозволяє в'їзд за документами, виданими так званими ЛНР і ДНР. Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в ефірі каналу "112 Україна".

"Ми розуміємо, що тут більше політики, ніж права. У Білорусі складна політична ситуація вже не перший рік, останнім часом бачимо загравання з РФ і ось результати. З одного боку йде заява, де ми говоримо, що це дійсно самопроголошені республіки і ми не визнаємо документи, але, в принципі, щоб підіграти Росії, залишаємо за собою можливість в індивідуальному порядку регулювати можливість перетину кордону", - заявила чиновник.

За її словами, таке рішення також є нецивілізованим і неможливим з юридичної точки зору.

"Тому що ми розуміємо, що жодна країна світу не дозволить перетинати свій кордон у режимі, коли прикордонник вирішує, яка в тебе життєва ситуація", - додала Севостьянова.

Вона також зазначила, що в такому випадку Україна повинна приймати законодавство, яке буде жорстко регулювати відносини з тимчасово окупованими територіями для відображення офіційної позиції країни.

Нагадаємо, Білорусь планує впускати жителів ДНР/ЛНР вибірково.