ua en ru

Білорусь посилює охорону кордону в напрямку України

Білорусь посилює охорону кордону в напрямку України Фото: Олександр Лукашенко (kremlin.ru)

Рішення прийнято у зв'язку з підвищенням рівня терористичної небезпеки в країнах Західної Європи

Президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення на охорону держкордону Білорусі органами прикордонної служби в 2018 році. Про це повідомляє "БЕЛТА".

Повідомляється, що відповідне рішення на охорону держкордону прийнято з урахуванням нових елементів обстановки, зокрема, посилення суміжними державами охорони зовнішнього кордону ЄС у зв'язку зі збереженням міграційним кризою, а також підвищенням рівня терористичної небезпеки в країнах Західної Європи.

Крім того, пріоритетними завданнями визначено попередження нелегального проникнення в Білорусь терористів, екстремістів, а також переміщення засобів терору, екстремістською та іншої злочинної діяльності; недопущення нелегального переміщення в країну контрабандних вантажів та інших товарів; боротьба з нелегальною міграцією і наркотрафіком; нарощування інфраструктури на кордоні і прикордонній території

Нагадаємо, в середині січня повідомлялося, що в Польщі функціонери Крайової податкової адміністрації проводять посилений контроль пунктів пропуску на східному кордоні країни з-за поширення вірусу африканської чуми свиней. Одним з факторів, що впливають на поширення хвороби, вважається ввезення харчових продуктів особами, які приїжджають до Польщі з цього напрямку.