ua en ru

Білорусь та Україна домовилися про передачу гумдопомоги на Донбас без посередників

Білорусь та Україна домовилися про передачу гумдопомоги на Донбас без посередників Фото: раніше доставку допомоги від Білорусі забезпечував Червоний Хрест (icrc.org)

Україна створить умови для безперешкодної доставки білоруської допомоги на Донбас

Білорусь і Україна домовилися про передачу гуманітарної допомоги на Донбас без посередників. Про це сьогодні повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Білорусі Володимир Ващенко, передає БЕЛТА.

"Домовилися передавати допомогу без посередників. Керівництвом України будуть створені всі умови, щоб ми безперешкодно проходили кордон. І будуть відкриті всі коридори для доставки безпосередньо тим людям, хто потребує цієї допомоги", - повідомив Ващенко.

Відзначимо, до цього Білорусь передавала гуманітарну допомогу для Донбасу через місію Міжнародного Червоного Хреста, представники якої вже забезпечували доставку вантажу до місця призначення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Білорусь планують збільшити товарообіг до 5 млрд доларів. На думку президента України Петра Порошенка, для цього є всі можливості. У той же час, торгівля між країнами за перші чотири місяці 2017 року зросла на 26%.