ua en ru

Білорусь з 1 жовтня припиняє пішохідний перетин кордону з Латвією, Литвою та Польщею

Білорусь з 1 жовтня 2014 р. тимчасово припиняє пішохідний рух в автодорожніх пунктах пропуску на кордоні з Латвією, Литвою та Польщею через черги.

Білорусь з 1 жовтня 2014 р. тимчасово припиняє пішохідний рух в автодорожніх пунктах пропуску на кордоні з Латвією, Литвою та Польщею через черги. Про це повідомила прес-служба Державного прикордонного комітету Білорусі.

Як зазначається, сусідні держави вже повідомлені встановленим порядком.

"Дане рішення зумовлене відсутністю в білоруських пунктах пропуску необхідної інфраструктури для пішохідного руху (окремих пішохідних коридорів, окремих терміналів митного і прикордонного оформлення). В даний час це не забезпечує необхідний рівень безпеки пішоходів і постійно створює складні умови дорожньої обстановки в пунктах пропуску, які раніше проектувалися виключно як автодорожні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як наголошується, необорудованность точок контролю "при зростаючій популярності даного способу перетину кордону регулярно провокувала утворення черг із пішоходів".

Таким чином, Білорусь вирішила тимчасово зупинити розпочатий в минулому році експеримент" до завершення заходів з удосконалення інфраструктури пунктів пропуску з урахуванням інтересів пішохідного руху.